Sinds eind 2019 heeft Upendo Daima Nederland een nieuwe secretaris: Jeanine de Groot. Jeanine stelt zichzelf voor:

‘Een aantal jaar geleden heb ik kennis gemaakt met Ite. Met een boek ‘Swahili voor beginners’ in de hand was ze zich aan het voorbereiden op een jaar vrijwilligerswerk bij Upendo Daima in Tanzania. Nadat ze weer terug was in Nederland zijn we weer in contact gekomen en Upendo Daima is sindsdien altijd onderwerp van onze gesprekken. Het is voor mij heel bijzonder om een inkijkje te krijgen in Upendo Daima en het werk dat zij doen om straatkinderen een toekomst te bieden. Het voelt alsof ik heel dichtbij kan komen in een wereld die tegelijkertijd zo ver weg van mij vandaan staat.

Ite is inmiddels een paar keer terug gegaan naar Tanzania. Die trips heb ik aangegrepen om door de kleding- en speelgoedkast van mijn kinderen te gaan en familie en vrienden te vragen hetzelfde te doen. Met gevulde koffers ging ze heen en met prachtige verhalen kwam ze terug! Eind 2019 heb ik de kans gekregen en gegrepen om onderdeel uit te maken van het bestuur Upendo Daima Nederland. Op deze wijze hoop ik ook een bijdrage te kunnen leveren aan het werk dat Upendo Daima verricht en aan een toekomst die ook deze kinderen verdienen!